Vandaag in de Vechtstroom: Jarige Maarssense hockeyclub start pilot dagopvang voor ouderen en gehandicapten

1-2-2017
Nieuwsafbeelding
Naar aanleiding van de geslaagde lustrumborrel van zaterdag 28 januari staat er vandaag een artikel over MHV in de Vechtstroom. Zie hieronder de tekst van journalist Marcel Heunks of klik hier door naar de website van de Vechtstroom, voor het artikel met foto's! 

Jarige Maarssense hockeyclub start pilot dagopvang voor ouderen en gehandicapten


Met het thema Blue Madness viert de Maarssense Hockeyvereniging dit jaar haar negende lustrum. Op 1 juli zal een groot feest georganiseerd worden, waar ook niet-leden naar toe kunnen. Afgelopen week was de aftrap van het feestelijke jaar met een lustrumborrel.


Met haar bijna 1600 leden, een verdubbeling in zes jaar, mag de hockeyclub zich één van de grotere van Nederland noemen. Dat is een flinke kluif voor de twee duovoorzitters van de club, Xenia Schönfeld en René Kirkels.


Hoewel pas in juli van afgelopen jaar officieel door de ledenvergadering benoemd, zijn ze effectief al een jaar bezig. Beide wilden niet de voorzittershamer ter hand nemen als ze het alleen zouden moeten doen. Daarvoor lijkt de club inmiddels te groot geworden. Xenia (foto) vertelt over de club nu en in de toekomst.

Familieclub met ambitie

"De missie die we hebben als club is dat we een familieclub met ambitie willen zijn. Met de groei die we doormaken is dat lang niet altijd makkelijk. Aan de andere kant, met een goede organisatie en mensen die het familiaire blijven uitstralen kom je heel ver. We hebben als club rond de 300 vrijwilligers rondlopen. Dat betekent dat er per week een manjaar aan werk wordt verzet."


"Merendeels zijn dat ouders van hockeyende kinderen. Het is toch fantastisch dat al deze mensen zich blijven inzetten. Het leuke is dat diezelfde ouders door hun kinderen vaak geënthousiasmeerd worden om zelf ook de hockeystick te pakken. Onze seniorencompetitie op zondag is daardoor erg groot."


Dagbesteding ouderen en gehandicapten

Intussen stroomt het clubgebouw langzaam vol en is de sfeer feestelijk. Het wordt steeds moeilijker om elkaar te verstaan, maar het enthousiasme van Xenia maakt een hoop goed. "Het wordt nu tijd, en daar ben ik echt trots op, dat we iets terug doen voor de gemeente en haar inwoners. We gaan een pilot starten die ervoor moet zorgen dat ouderen en mensen met een geestelijke en/of lichamelijke handicap hier overdag een dagbesteding kunnen krijgen."

"We hebben een hoop faciliteiten die door de week vaak onbenut blijven. We vinden dat we als club midden in de maatschappij moeten staan en op deze manier proberen we dat vorm te geven."


Cabaret

Als Xenia nog even haar speech voor een laatste keer doorkijkt, maakt cabaretgroep DEEL-I-RIUM III (foto) zich op voor een optreden. Deze cabaretgroep bestaat geheel uit leden van de club. De drie geeft aan dat het de derde cabaretgroep in het bestaan van de club is. In de rol van hofnar wordt de club door hen op een hilarische manier in het zonnetje gezet.

Als deze lustrumborrel een voorproefje is van wat er op het feest in juli is te verwachten, dan is dat zeker iets om je op te verheugen.