Nieuwe opzet testtrainingen junioren

1-4-2017
MHV Maarssen wil iedere individuele jeugdspeler de gelegenheid te bieden om zichzelf optimaal te kunnen ontwikkelen. We willen dat iedereen in een team zit dat het beste bij hem of haar past. Om dit te bereiken, hebben we het selectieproces verbeterd. Hierbij informeren wij je over de nieuwe opzet van de testtrainingen voor junioren. Deze wijzigingen gelden vanaf heden.


Waar komen we vandaan?
Een paar jaar geleden hebben we het spelervolgsysteem geïntroduceerd en het proces rondom de selecties en indelingen verder verbeterd. Uitgangspunt is dat spelers zich individueel optimaal kunnen ontwikkelen, zowel op technisch gebied als op tactisch, fysiek en sociaal-emotioneel vlak. Bovendien moet het indelings- en selectieproces zo efficiënt en objectief mogelijk plaatsvinden. Daartoe maken we onder meer gebruik van regelmatige input van coaches, het spelervolgsysteem en testtrainingen. 


In het verleden werden alle spelers uitgenodigd voor twee testtrainingen. De bevindingen van deze beide testtrainingen werden in belangrijke mate gebruikt voor de indeling van prestatieteams (lijn- en eventuele opleidingsteams), en in mindere mate voor de indeling van breedteteams. Een belangrijke reden hiervoor is dat de omvang van de groep zo groot is, dat het voor onze beoordelaars heel lastig is om een goede waarneming te doen die recht doet aan alle spelers. 


Wat is er nieuw? 
Om bovenstaand proces verder te verbeteren is in overleg met onze technisch managers een aantal wijzigingen doorgevoerd. De nieuwe opzet samengevat: 

  • Testtrainingen sluiten beter aan bij de doorlopende leerlijn. Er wordt, met andere woorden, beter getoetst op getrainde vaardigheden.
  • Testtrainingen vinden plaats in de categorie waarin een speler volgend seizoen zal uitkomen (een huidige tweedejaars C-speler speelt dus mee met de B-testtraining, terwijl een huidige eerstejaars C-speler met de C-testtraining mee speelt).
  • Beoordelaars mogen geen familiebanden hebben met spelers die meedoen aan een testtraining die door hen beoordeeld wordt.
  • Eerste ronde testtrainingen (november) is voor alle spelers van breedteteams.Tweede ronde testtrainingen (april) is voor alle spelers van lijnteams en de eerstejaars van de tweede teams, aangevuld met spelers die zijn opgevallen tijdens de eerste testtraining, en/of op basis van input van coaches in het spelervolgsysteem. Een eerstejaars C2-speler zal dus automatisch voor de C-testtraining worden uitgenodigd. Een tweedejaars C2-speler wordt daarentegen niet automatisch uitgenodigd voor de B-testtraining.
  • Spelers die nu in de E8-tallen spelen en die redelijkerwijs in aanmerking komen voor een D-prestatieteam worden, na de E8-testtraining, uitgenodigd voor de D-testtraining.
  • Uitnodigingen voor de tweede ronde testtrainingen zullen door de TC aan de huidige coaches worden doorgegeven. De coaches zullen de betreffende spelers informeren.

Geen uitnodiging ontvangen? 
We doen ons uiterste best spelers altijd in de juiste teams in te delen. Ondanks het feit dat we proberen dit zo goed mogelijk te doen, kan het zijn dat we iemand over het hoofd hebben gezien. Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen voor een tweede testtraining, maar wel van mening zijn dat jij daar aan zou moeten meedoen, dan kun je ons dat via jouw coach laten weten. Wij zullen dan nogmaals bekijken of je alsnog in aanmerking komt voor een uitnodiging voor de testtraining.


Tot slot: we werken ook aan een verbeterig van het proces rondom indelingen van breedteteams. Daarbij houden we naast sociale factoren in toenemende mate rekening met technische vaardigheden en het niveau waarop wordt gespeeld.


Mocht je vragen hebben, dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.


Vriendelijke groet, 
Technische Commissie / Commissie Opleiding & Ontwikkeling