Meisjes C6 scoort meer dan de 100 doelpunten!

23-4-2018
Nieuwsafbeelding
Kampioen worden zit er waarschijnlijk niet meer in, daar is de directe concurrent SCHC te sterk voor. Dus moesten de meiden van C6 zichzelf een ander doel stellen: meer dan 100 velddoelpunten in een seizoen. En met een 5-0 overwinning op Schaerweijde is dat vandaag gelukt!


102 doelpunten in 16 wedstrijden, een gemiddelde van ruim 6 doelpunten per wedstrijd! De meesten gescoord door onze scherpe voorhoede: Luna, Britt, Floor en Anouk. Maar zonder aanvoer van onze hardwerkende middenvelders geen goals: Dagmar, Rosalie, Sophie, Lotte en Mirte hebben letterlijk elke wedstrijd de longen uit hun lijf gerend om de voorhoede van ballen te voorzien. Met zoveel druk naar voren krijg je natuurlijk regelmatig een counter te verwerken, maar dat kun je prima aan onze achterhoede en keepster overlaten: Sarah, Sam, Isabelle, Mette, Jowel en Jolien haalde de ene na de andere counter er uit. Slechts 15 doelpunten tegen, waarvan 6 tegen directe concurrent SCHC. En onze fanatieke supportersaanhang natuurlijk niet te vergeten! Zij moedigde ons telkens aan om door te zetten, ook als het wat minder lekker liep.


Los van de doelpunten zijn we als coaches en teammanager vooral ook blij met de manier waarop deze tot stand komen: steeds vaker door mooi samenspel over de flanken. Klasse gedaan meiden!