Beleef het mee... TOP-hockey door JA1

2-10-2018
Nieuwsafbeelding
Kom als MHV-legioen 6 oktober naar Naarden en moedig de JA1 aan. Afgelopen zaterdag hebben onze kanjers deelname aan in ieder geval de Super A-competitie binnen gesleept. Maar de play-offs voor Landelijk lonken en zijn haalbaar, we hebben het weer in eigen hand. Een minimale winst in Naarden is voldoende. Het wordt sowieso een geweldig spektakel binnen en langs de lijn, want ‘zo doen we dat bij MHV.’

Lees wat dit jonge team heeft gedaan voor deze TOP-prestatie. Samen met de jonge trainers/coaches Thijmen en Michiel wordt sinds de zomer met heel veel plezier keihard getraind om de ambities waar te maken. Niet eerder speelde JA1 op zo’n hoog niveau. Na de JB1 vorig jaar, heeft MHV dus weer een heel seizoen lang TOP-hockey in huis. Onze club heeft ambitie, daar werken we hard aan en ja, …. ’zo doen we dat bij MHV’. Geniet hieronder mee van het verhaal van de geweldige prestatie van de afgelopen 2 weken.

Na een zeer intensieve voorbereiding met oefenwedstrijden op erg hoog niveau, speelde JA1 een lastige eerste partij in deze voorcompetitie. Maar in de 2de wedstrijd zag je al duidelijk de stijgende lijn en getrainde patronen. Vorige week werd koploper Laren JA1 dan ook als logische stap op indrukwekkende wijze met 4-3 naar huis gestuurd. Enorme onderschatting door Laren van onze individuele en teamkwaliteiten werd de koploper in de laatste minuut fataal. We hielden het koppie erbij, er werd echt met intelligentie gespeeld. En weer was het onze magistrale strafcorner die het verschil maakte. Daarmee hadden we kwalificatie voor Super A weer in eigen hand en kon dat afgelopen zaterdag veiliggesteld worden uit tegen Houten JA1. Goed gefocust en met ons trouwe legioen gingen we op pad.

En ja hoor, ‘we did it’ !!. Met een enorme krachtsinspanning werd Houten door een ‘strakke’ 4-1 overwinning definitief op een onoverbrugbare afstand in onze Poule A gezet. Het was niet onze beste wedstrijd, maar de drive om te winnen, onze conditie en strijden tot het laatste fluitsignaal resulteerde in een geweldige strijd. Het massaal aanwezige MHV-legioen heeft als 12de man genoten langs de lijn en de mannen voelden zich enorm gesteund. Het is een geweldige kwaliteit als je niet je beste hockey speelt en toch gewoon een afgetekende winst binnensleept, zeker op dit niveau. 15 Minuten subliem hockey in de 2de helft waren genoeg om Houten op 3 doelpunten achterstand te zetten. De weerstand van Houten was gebroken, hun hoop op play-offs definitief vervlogen. Nu op naar onze laatste wedstrijd tegen Naarden.

Kom jij ook kijken langs de lijn en ga ook jij dan ook enorm genieten van tophockey door JA1 van MHV?…. steun onze mannen op weg naar de Play-offs Landelijk… en ga mee!!!!

Zaterdag 6 oktober 14:15 Naarden JA1 - Maarssen JA1