Stem op jouw favoriete goede doel!

4-2-2019
Nieuwsafbeelding
MHV is een hockeyclub met een groot hart.
Daarom doneert MHV elk seizoen een percentage van onze sponsorgelden aan een lokaal en landelijk goed doel.

Welke doelen dat worden, wordt bepaald door de leden van MHV!

Vanaf vandaag kun je eenmalig je stem uitbrengen op je favoriete goede doel. Dit kan middels onderstaande poll. Je kunt stemmen tot en met 20 februari. Begin maart wordt dan bekend gemaakt welke goede doelen MHV dit seizoen zal ondersteunen.

De geselecteerde landelijke goede doelen zijn:

1. Duchenne Parent Project (http://www.duchenne.nl)
2. KWF Kanker Bestrijding (http://www.kwf.nl)
4. Ronald McDonald (http://www.kinderfonds.nl)
5. Make a Wish Nederland (https://www.makeawishnederland.org)

De geselecteerde lokale goede doelen zijn:

2. Kinderboerderij "De Vechtse Hoeve” (http://www.kinderboerderijdevechtsehoeve.nl)
3. Speeltuin ’t Schilderskwartier (https://www.speeltuinschilderskwartier.nl)
4. Stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht (https://www.hartreanimatiestichtsevecht.info)


Leden kunnen stemmen met de link in de op 4 februari verstuurde mail. In die mail staat ook je lidnummer en die heb je nodig om je stem uit te brengen. Succes met stemmen!

Hieronder vermelden we per goed doel wat hun doel inhoudt;


Landelijke Doelen:

1. Duchenne Parent Project
‘Omdat onze zoons het niet op eigen kracht kunnen, hebben we ons, als ouders, twintig jaar geleden verenigd in het Duchenne Parent Project. Om wetenschappers, artsen en bedrijven in beweging te krijgen om onderzoek te versnellen voor een behandeling of een geneesmiddel voor Duchenne Spierdystrofie. En om betere zorg en hulpmiddelen te ontwikkelen voor de jongens!’

2. KWF Kankerbestrijding
1 op de 3 mensen in Nederland krijgt kanker. De kans is groot dat jij ook iemand kent. Help mee om kanker de wereld uit te helpen. Van elke euro gaat 84 cent naar onze doelen: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. We besteden je geld aan kankeronderzoek, voorlichting over het voorkomen van kanker en aan patiëntenondersteuning. Ook steunen we de aangifte tegen de tabaksindustrie en zetten we ons in voor een Rookvrije Generatie.

3. Alzheimer NL
Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Hiervoor geven we voorlichting over dementie, bieden we ondersteuning en komen we op voor betere zorg voor mensen met dementie. En we maken wetenschappelijk onderzoek mogelijk, door financiële ondersteuning.

4. Ronald McDonald
Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen en heeft een ziek kind altijd z’n ouders dichtbij. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan.
Help mee en zorg ervoor dat gezinnen in de Huizen een ‘warm’ welkom krijgen.

5. Make a Wish Nederland
Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige soms, zelfs levensbedreigende ziekte. Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maken wij met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan.


Lokale Doelen:

1. Voedselbank Stichtse Vecht
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om onze deelnemers van eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen wij er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Om de zelfredzaamheid van onze deelnemers te vergroten, werken wij samen met lokale organisaties die onze deelnemers helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

2. Kinderboerderij "De Vechtse Hoeve”
Kinderboerderij "De Vechtse Hoeve” in Maarssen bestaat sinds 1989 en heeft zich in die periode een niet weg te denken plaats binnen de Maarssense gemeenschap verworven. De beheerder zorgt er samen met bestuur en vrijwilligers voor dat de kinderboerderij 7 dagen per week geopend is en dat er vele activiteiten worden georganiseerd. Jaarlijks wordt de kinderboerderij bezocht door meer dan 30.000 bezoekers. De Vechtse Hoeve biedt ook stageplaatsen aan o.a. leerlingen van het Wellant College, kinderen met autisme, kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, mensen die (tijdelijk) werkeloos zijn, mensen met een burn-out, enz.

3. Speeltuin ’t Schilderskwartier
Deze bijzondere speeltuin midden in Maarssen bestaat al 59 jaar en wordt gerund door een aantal zeer betrokken vrijwilligers. De speeltuin is een verlengstuk van de wijk en voorziet in een sociale behoefte.

4. Stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht

De Stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht stelt zich ten doel om de georganiseerde burgerhulpverlening binnen de gemeente Stichtse Vecht zodanig te versterken en de beschikbaarheid van 7/24 beschikbare AED’s zodanig te vergroten, dat overal in de Stichtse Vecht binnen 6 minuten hartreanimatie gestart kan worden.