JC4 zaalkampioen!

17-2-2019
Nieuwsafbeelding
Vandaag zijn de jongens C4 van MHV zaalkampioen geworden. Voor deze laatste speelronde stonden de jongens nog derde. De twee laatste wedstrijden moesten dan ook gewonnen worden; ook nog eens met dikke cijfers om de nummers 1 en 2 te kunnen passeren.

De eerste wedstrijd tegen Eemvallei JC3 was enorm spannend. Hoewel we al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen, misten we daarna een strafbal. Daarna kreeg ook Eemvallei een strafbal, maar onze keeper Benjamin redde deze! Achteraf gezien was dit een cruciaal moment. In de laatste 10 minuten liepen we uit naar 3-0, waarna de eerste drie punten van vandaag een feit waren!

De tweede wedstrijd speelden we tegen Rijvliet JC2. Al in de eerste minuut maakten we de 1-0, daarna voerden we de score al snel op. Na een half uur stond de eindstand van 16-0 (!) op het bord!

Daarna was het wachten op de uitslagen van nummer 2 (Zwaluwen C2) in de poule (de nummer 1, Dorsteti JC2, waren we door onze uitslagen al gepasseerd). Voor de laatste speelronde hadden we evenveel punten als Zwaluwen JC2, maar was het doelsaldo van Zwaluwen +5. Door onze uitslagen moest Zwaluwen twee keer winnen en ook nog eens met hoge cijfers (na onze wedstrijden was ons doelsaldo +14 meer dan dat van Zwaluwen).

Het lukte Zwaluwen niet om ons in te halen. Dat bleek wat te veel...

Dus: chapeau aan onze jongens! Met allemaal eerstejaars in het team zijn we zaalkampioen in een poule van 9 teams!