Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

08:30 Thuis Meisjes Onder 10-4 HMHC MO10-Londen

JA1: tophockey met vliegende start

19-3-2019
Nieuwsafbeelding
JA1 is de tweede seizoenshelft met een vliegende start begonnen. Het team speelt in poule A van de Super-A, een competitieniveau waarop MHV nog nooit eerder heeft gespeeld. JA1 was al winterkampioen na de eerste seizoenshelft; een prestatie van formaat. Voor de winterstop had JA1 alleen nog niet gespeeld tegen de nummers 2 en 3 en die mooie affiches stonden als eerste twee wedstrijden deze maand dus op het programma. En …. wat blijkt; het team heeft in de winterstop succesvol gewerkt aan een nog hoger spelniveau dan ervoor. Vorige week werd Qui Vive in de uitwedstrijd in De Kwakel/Uithoorn gedecideerd met 1-2 teruggewezen. Dat was een eerste goede stap om plaats 1 in de competitie te verdedigen. Afgelopen zaterdag kwam nummer 2, Phoenix JA1 uit Zeist op bezoek in Maarssen. Het was een unieke kans om de voorsprong voor het eigen altijd weer in grote getale aanwezige enthousiaste publiek uit te bouwen. En het werd een miraculeuze wedstrijd, een topwedstrijd. Eéntje waar weer alles in zat. Tophockey bij MHV in Maarssen. JA1 kwam al vrij snel op een achterstand van 0-1. Ze waren wakkergeschud. De vorig jaar in november in gang gezette mentalcoaching en extra technische en conditietrainingen moesten nu hun werk gaan doen. En er volgenden inderdaad nog veel meer doelpunten, hele mooie doelpunten; een geweldige strijd tussen 2 topploegen. Al voor rust wist MHV JA1 de stand via 2-1 naar 3-2 te tillen. De strafcorner bleek weer een geweldig gevaarlijk wapen van onze JA1. Na rust kwam MHV bijzonder strijdvaardig uit de kleedkamer terug, maar ook Phoenix voelde dat winst niet uitgesloten was en ging vol aan de bak. Er werd een geweldig hoog niveau gehaald. 10 Minuten voor het einde werd de keeper van de tegenstander bij een stand 5-4 voor Maarssen uit het veld gestuurd vanwege commentaar op de scheidsrechters. Er ontstond geweldige druk op het doel van Phoenix, en de gasten bleven levensgevaarlijk met diverse uitbraken. Het was ongelooflijk spannend en geweldig tophockey op het moderne MHV-complex aan de Vecht. Het publiek scandeerde het MHV-lied en de thuisploeg voelde dat de drie punten in Maarssen konden blijven. Na weer een overtreding door Phoenix binnen de cirkel werd strafcorner nummer 8 binnen gesleept. Alleen Phoenix had geen keeper meer en dus lag de winst voor het grijpen. Enja, uiteraard werd deze strafcorner verzilverd en zo kwam de eindstand op 6-4. Hiermee werd nummer 2 rechtstreeks verslagen en is JA1 nu de trotse nummer 1 met zes punten voorsprong. Wilt u ook tophockey zien en beleven, kom dan gewoon eens langs bij MHV. De volgende thuiswedstrijd van JA1 is 30 maart om 14:15. U bent van harte welkom.