Bericht van TM; we zijn begonnen!

4-9-2019
Nieuwsafbeelding
Beste jeugdleden en ouders van jeugdleden!

Deze week beginnen de reguliere trainingen voor alle jeugdteams. De eerste weken is altijd weer even opstarten, maar HTK heeft, met hulp van velen, al veel trainers bereid gevonden om komend seizoen de training voor de 76 jeugdteams en Benjamins te gaan verzorgen.

Dit betekent echter niet dat alle vacatures al vervuld zijn. Verschillende trainers hebben nog geen school- of studierooster en dit maakt het rondmaken van de planning in deze eerste weken altijd wat lastiger. Nu langzamerhand ook hier meer duidelijkheid over komt worden iedere dag vacatures gevuld. Ons streven is om over twee weken alle trainersvacatures ingevuld te hebben. Tot die tijd worden de nog niet ingevulde trainers-posities door andere (gast-)trainers opgepakt.

Met betrekking tot de trainingen van de Jongste Jeugd (JJ) heeft HTK vanaf dit seizoen gekozen voor een andere opzet. De JJ-trainingen worden verdeeld over de week heen, van dinsdag t/m vrijdag. Dit geeft ons de kans om de aanwezige trainers-expertise meer te concentreren, omdat het aantal kinderen dat tegelijk traint daardoor een stuk kleiner is dan in de afgelopen seizoenen. Voor komend seizoen heeft het bestuur Chris Rijpma, Floris du Croo Kampmeinert en Steyn Rotman bereid gevonden training te geven aan de Jongste Jeugd. Ook zal ik zelf (voor een deel) betrokken zijn bij de invulling en uitvoering van de JJ-trainingen. De rol van hulpouder komt hiermee te vervallen.

Bij de keepers willen we ook een kwaliteitsslag maken en hebben we keeperstrainer Pepijn Frantzen bereid gevonden om op de maandagen voor de keepers een leuke, uitdagende, maar vooral leerzame training te verzorgen. De keeperscommissie verzorgt op zeer overzichtelijke wijze alle organisatie en communicatie omtrent de keepers.

Ik zal komend seizoen mijn eerste volledige seizoen als Technisch Manager (TM) bij MHV gaan beleven. Met mijn aanstelling en die van Joost Vink heeft het bestuur gekozen voor TM's die vaak aanwezig zijn op de club. We zien het als onze primaire taak om het trainingsniveau op MHV te verbeteren en we zullen de komende periode dan ook veel op en rond de velden te vinden zijn om trainers en spelers te ondersteunen.
Je kunt dan ook op de club (bijna) altijd bij ons terecht voor vragen, opmerkingen, tips of feedback. Behalve op de zondag, want dan ligt onze volledige focus natuurlijk op ons aller Dames 1 en Heren 1!

Ook zullen we geregeld train-de-trainer- en coach-de-coach-sessies organiseren om alle trainers en coaches te helpen bij het ontwikkelen van het spel van hun team. Belangrijkste doel van de coach-sessies is om een brug te slaan tussen wat gebeurt op de training doordeweeks en tijdens de wedstrijd in het weekend. Zodat het spel- én het coachniveau ook daar een boost krijgt.

Volgende week maandag 9 september van 19:00 tot 20:30 zal de eerste sessie voor alle JJ-coaches plaatsvinden, gevolgd door een sessie voor alle overige elftalcoaches (D-A teams) van 20:30 tot 22:00.

We kijken allemaal uit naar een mooi seizoen, welke komende vrijdag vanaf 17:00 uur afgeslagen zal worden met de officiƫle seizoensopening. We zien elkaar dan vast op de club!

Mede namens HTK en bestuur,

Stijn Schellart - Technisch Manager MHV