Protocol trainen op MHV met coronamaatregelen

10-5-2020
Vanaf maandag 11 mei gaat MHV weer haar trainingen opstarten. We hopen van harte dat alle leden weer met plezier de trainingen kunnen hervatten en nog een mooie periode van het seizoen tegemoet gaan.

Om op een veilige, plezierige en gestructureerde manier te kunnen trainen, is het van groot belang dat alle leden, ouders/verzorgers, trainers, begeleiders en vrijwilligers de benodigde coronamaatregelen opvolgen.

We doen een beroep op de vriendelijke medewerking van alle betrokkenen en vragen hen om alle richtlijnen goed door te nemen. Bespreek de richtlijnen binnen jouw huishouden!

In de bijlage treffen jullie de spelregels die gelden voor sporters, ouders/verzorgers en trainers. Onderaan dit bericht hebben we nog een paar aandachtspunten genoteerd.

Mocht je iets opvallen of een idee hebben hoe het (nog) beter kan, laat het gerust weten via [email protected]. Het bestuur en de verenigingsmanager zullen dit oppakken.

Ben je trainer, en heb je vragen, opmerkingen of hulp nodig? Neem dan contact op met de technisch manager. De trainers hebben van de technisch manager een persoonlijk bericht ontvangen omtrent de herstart van de trainingen vanaf maandag 11 mei.

Alleen samen kunnen we zorgen dat we weer op een leuke en veilige manier kunnen hockeyen.

Aankomst
Alleen de ingang via de grote parkeerplaats is toegankelijk. Voor alle fietsen is een deel van de parkeerplaats afgezet met rood/wit-lint. Voor ouders/verzorgers geldt: houd het brengen en halen van je kind zo kort mogelijk. In geval je met de auto komt, geldt het ‘Kiss&Ride-principe’. Dat betekent rechts inrijden, afzetten en doorrijden! Bekijk goed op welk veld je traint, zodat je weet waar je heen moet lopen op het terrein. De trainingstijden staan vermeld in de MHV App. Wees op tijd, maar niet eerder dan 5 minuten voor de start van de training!

Vertrek
De eindtijden van de trainingen staan vermeld in de MHV App. Vertrek meteen na de training. Voor ouders/verzorgers geldt: kom op tijd, maar maximaal 5 minuten van tevoren. Als je je kind komt ophalen, zorg dat je goed zichtbaar, maar op afstand van elkaar, op het parkeerterrein staat; bijvoorbeeld naast of achter je auto zodat goed je zichtbaar bent voor je kind. Ook nu geldt dat ouders onder geen beding het terrein op mogen.

Trainingen
De trainingen voor de spelers vanaf de C-leeftijd zullen er anders uit zien dan we gewend zijn, doordat te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Iedere trainer ontvangt hier in een apart bericht instructies over, evenals oefeningen die kunnen worden gegeven.
De spelers mogen alleen hun eigen materiaal aanraken, zoals bijvoorbeeld hun stick en bidon. De spelers mogen de bal alleen aanraken met hun stick. Trainingsmaterialen (pionnen/ballen) mogen alleen worden aangeraakt door de trainers, de oefeningen worden dus alleen door een trainer klaargezet en opgeruimd. De spelers nemen een donker en licht shirt mee.

Thuis
Voordat je naar MHV vertrekt ga je thuis naar het toilet en was je uitgebreid je handen. Neem ook een gevulde bidon mee.

Het clubhuis en toilet
De kleedkamers en de horeca zijn dicht. Wel is het clubhuis geopend voor noodzakelijk toiletbezoek. Let op: de toiletten zijn niet geopend voor ouders!

Trainers
We hopen dat de trainers zich zoveel mogelijk op het hockey kunnen concentreren, maak het de trainers gemakkelijker door de richtlijnen en hun instructies te volgen! 

Gezondheid en hygiëne
Wat betreft de gezondheid en hygiëne gelden de volgende regels:
• kom niet naar MHV als je één van de volgende (ook milde) klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 °C)
• kom niet naar MHV als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 °C) en/of benauwdheidsklachten heeft; als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten
• kom niet naar MHV als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19); omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kan worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact
• houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen onderling tot en met 12 jaar)
• hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
• vermijd het aanraken van je gezicht
• schud geen handen
• was je handen met water en zeep (minimaal 20 seconden)

Afstand houden
De kinderen t/m 12 jaar hoeven in hun groepje onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Vanaf 13 jaar houd je wel afstand onderling met je teamgenoten en andere personen op de club. Alle spelers houden 1,5 meter afstand tot de trainers en de trainers dus ook tot de spelers.


Het bestuur wenst je veel hockeyplezier!