Midwintercompetitie i.p.v. zaalhockey

9-10-2020
Door de recente ontwikkelingen rond de verspreiding en de grilligheid van het verloop van het coronavirus heerst veel onzekerheid bij hockeyclubs. Niet alleen óf het zaalhockey doorgang kan vinden, maar ook vanwege de financiële onzekerheid bij het niet doorgaan, of afbreken, van de zaalcompetitie.
De KNHB heeft deze week laten weten zowel ruimte te willen bieden voor zaalhockey als een alternatieve midwintercompetitie en laat de keuze aan de clubs.

MHV gaat niet deelnemen aan het zaalhockeyseizoen
Op dit moment is onvoldoende bekend over de gezondheidsrisico’s voor onze leden. Daarnaast kunnen we geen garanties krijgen dat zaalreserveringen kosteloos geannuleerd kunnen worden. Financieel gezien is het daarom een onverantwoord risico voor MHV en haar leden om te hopen op doorgang van de zaalcompetitie terwijl we daar geen invloed op hebben. De nieuwe opzet van het zaalhockeyseizoen en de onzekerheid over het kunnen afmaken van het zaalhockeyseizoen sterkt ons in dit besluit. De KNHB heeft besloten dat vanwege de bijzondere omstandigheden dit jaar geen promoties en/of degradaties plaats zullen vinden bij de senioren. De zaalhockeypoule-indeling van volgend seizoen (2021-2022) zal gebaseerd zijn op de resultaten van seizoen 2019-2020.

De midwintercompetitie, een gezond alternatief
De KNHB heeft aangegeven als alternatief voor het zaalhockey een midwintercompetitie te organiseren. Wij zijn daar enthousiast over en hebben ons, net als andere clubs in onze omgeving, daarvoor aangemeld. De KNHB komt binnenkort met de uitleg over de invulling hiervan. Zodra meer bekend is zullen wij jullie natuurlijk direct op de hoogte stellen. Wij rekenen op deelname van alle jeugdteams (F t/m A-jeugd). Wil jouw team niet meedoen aan de midwintercompetitie, dan verzoeken we de teambegeleiders om dit voor 17 oktober te laten weten via [email protected]. Voor vragen kan je ook contact opnemen met dit mailadres.

Speel je in een seniorenteam en wil je met je team ook deelnemen aan de midwintercompetitie? Zorg dat je teambegeleider jouw team dan voor 17 oktober aanmeldt via [email protected].

Ook als je niet gaat deelnemen aan de midwintercompetitie, kan je blijven trainen. Momenteel wordt gewerkt aan een wintertrainingsschema waarbij alle teams de mogelijkheid hebben om eenmaal per week te trainen. De teambegeleiders worden hier verder over geïnformeerd.

Bedankt voor jullie begrip en we wensen jullie veel gezondheid, speelplezier en succes toe komende tijd.

Bestuur MHV