Protocol coronamaatregelen start hockeyseizoen 21-22

1-9-2021
De zomervakantie is nagenoeg voorbij en dat betekent dat we binnenkort weer starten met een nieuw hockeyseizoen. Om ervoor te zorgen dat we met elkaar kunnen blijven sporten is het van groot belang dat iedereen zich houdt aan de speciale richtlijnen en afspraken vanuit de overheid en veiligheidsregio’s.

De registratieplicht en gezondheidscheck blijft gelden.

Iedereen van 18 jaar of ouder die het terrein betreedt is verplicht een gezondheidscheck en een aanwezigheidsregistratie in te vullen. Dit geldt ook als je een andere club bezoekt, bekijk hiervoor vooraf welke regels daar gelden.

De QR-codes hangen bij de hekken en bij de ingangen van het clubhuis. Registratie geldt voor iedereen (personeel, trainers, bestuur, sporters, ouders, supporters etc). Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt! Het registreren is één minuut werk en zorgt ervoor dat áls een persoon Corona blijkt te hebben, de andere aanwezigen op die dag gemakkelijk op de hoogte kunnen worden gesteld. Op die manier kan een verdere uitbraak snel in de kiem worden gesmoord. De gegevens worden twee weken bewaard.

De spelers die op reguliere tijden trainen met hun team of ingeplande wedstrijden spelen hoeven zich niet te registreren.

We gaan ervan uit dat je bij het betreden van het complex je houdt aan de geldende richtlijnen en huisregels.

Basisregels voor de sport
De KNHB roept iedereen allereerst op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen. Houd je aan alle adviezen:

- Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
- Houd 1,5 meter afstand van anderen.
- Vermijd drukte.
- Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
- Schud geen handen.
- Houd je ook aan de regels met betrekking tot thuisblijven c.q. in quarantaine gaan wanneer je dit gevraagd wordt of wanneer je klachten hebt.

1,5 m afstand – van toepassing tot 20 september
Iedereen is verplicht om anderhalve meter afstand (2 armlengtes) van elkaar te houden, behalve tijdens het sporten. Uitzonderingen hierop zijn:

- Jongeren 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden, wel tot volwassen;
- Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en t.o.v. volwassenen geen anderhalve meter afstand te houden;
- Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden.

Clubhuis
Het clubhuis is alleen open voor afhaalmogelijkheden. Het drinken van bijvoorbeeld limonade doen we dus met elkaar na de wedstrijd buiten op het terras.

Overige maatregelen
Houdt voor uitgebreide en updated informatie de site van de KNHB in de gaten:  

Bedankt voor jullie medewerking en natuurlijk vooral veel plezier weer in dit nieuwe hockeyseizoen. Wij kijken ernaar uit!

Met sportieve groet,

Bestuur MHV