Nieuwjaarsboodschap MHV 2023

4-1-2023
Terugblik 2022
De terugblik naar afgelopen kalenderjaar maakt ons trots. Trots op MHV, haar leden, haar vrijwilligers en haar personeel! In 2022 hebben we op heel veel vlakken "MHV, dé familieclub met ambitie!" waargemaakt.

Wij zijn zo ontzettend trots op alles wat in 2022 wél weer kon. Ons 50-jarig bestaan hebben we dan ook fantastisch gevierd!
Zoals we vorig jaar voorspelden was 2022 de comeback van hockey. Alleen het zaalseizoen van 21/22 heeft nog geleden onder Corona.
In het buitenseizoen - na de winterstop - hebben alle leden en vrijwilligers laten zien dat we het plezier in deze mooie sport niet verloren hebben. Op sportief gebied zijn vele mooie successen geboekt:
  • Maar liefst 25 kampioenen in de jeugdlijn. 
  • Jongens B1 speelde finaledag in de superB. 
  • Ook dit seizoen startte de jeugd weer sterk met veel promoties na de herfstcompetitie. 
  • Dames 1 werd vorig seizoen kampioen en promoveerde na 22 jaar naar de 2e klasse! 
  • Heren 1 degradeerde naar de 3e klasse, waar ze dit seizoen glorieus aan kop staan en na mooie winsten, overwinteren in de Silvercup! 
De Jongste Jeugd O8 en O9 zijn dit seizoen gestart met de vernieuwende spelvormen.
Gelukkig kunnen de informatieavonden bij MHV ook weer doorgaan en ook dat zetten we in het nieuwe jaar door voor trainers, coaches, ouders en scheidsrechters. 

Naast hockey was er ook weer tijd voor events, die veelal in het teken stonden van ons lustrum. Een succesvolle molenloop, de lustrumreceptie, een spetterend lustrumfeest, TD’s, Tulpencursus en de Jongste Jeugd Slotdag.
Ook kon met hulp van alle deelnemers het familiehockeytoernooi toch doorgaan, zodat er weer als vanouds gezellig met elkaar gespeeld kon worden. Er waren allemaal stralende gezichten te zien, hetgeen zo belangrijk is om met elkaar ook successen te vieren en gezellig samen te zijn!

Een belangrijke overwinning is dat er een landelijk lachgasverbod is ingesteld dat per 1 januari 2023 ingaat. Dit gaat de politie helpen bij de handhaving, om meer ongelukken en overlast te voorkomen/beperken. MHV is nog wel in gesprek met de gemeente over het onttrekken van het parkeerterrein bij MHV aan de openbare ruimte.

Langs de velden hebben wij de laatste versteviging geplaatst bij de hekken, zodat wij zoveel mogelijk voorbereid zijn op stormen. 

Meteen na de afloop van het buitenseizoen zijn wij gestart met de verbouwing van de kleedkamers, multifunctionele ruimte en bestuurskamer. Een grote groep vrijwilligers is hierbij betrokken. Hierdoor kunnen we het allemaal in goede banen te leiden en tegelijkertijd duurzame toekomstbestendige keuzes toe te voegen aan deze verbouwing.

Op de ALV van 29 september heeft er bestuurswisseling plaatsgevonden. Xenia, Rene en Frank hebben het stokje overgedragen aan Corette, Friso, Daniel, Menno en Gwen.

Daarnaast is jullie natuurlijk niet ontgaan dat MHV een nieuw fris logo heeft, dat meteen goed tot zijn recht komt op het mooie nieuwe thuis- en uittenue van Indian Maharadja.

Vooruitblik 2023

De betrokkenheid is groot, zo blijven we elkaar ontwikkelen! Dit voorjaar wordt het vernieuwde technische beleid afgerond. Bij MHV focussen wij ons op het leren en de wil om beter te worden met een groei mindset. 

Sinds dit seizoen staat er een extra hoofdtrainer ter begeleiding van de Onder 12-trainers bij de trainingen. Bij de oudere jeugd gaan we na de winterstop kijken welke kinderen extra uitdaging kunnen gebruiken en in welke vorm.

Het MHV Welzijn programma zal verder worden uitgebreid om te bekijken of wij delen van ons mooie verbouwde clubhuis en/of onze velden kunnen verhuren aan andere verenigingen, clubs etc. Zo willen wij steeds meer een sociaal maatschappelijke rol gaan vervullen binnen de gemeente Stichtse Vecht. In lijn met dit programma zal de bar haar assortiment van gezonde maaltijden en snacks uit gaan breiden en zullen we verder bekijken op welke manier we het productassortiment verder kunnen verduurzamen.

Naast hockey zullen er natuurlijk in de 2e helft van het seizoen weer mooie evenementen voor onze leden worden georganiseerd zoals de Molenloop, TD’s en jeugdfeesten. 

We zijn in 2022 al gestart met het onderzoek naar de mogelijkheden van de vervanging van veld 3, waarbij zowel kosten, duurzaamheid als input van de leden worden meegenomen in de afweging van een nieuw veld.

Dit alles wordt, zoals elk jaar, uitsluitend mogelijk gemaakt door de grote hoeveelheid actieve MHV-vrijwilligers die dit samen mogelijk maken. Het motto "Je bent vrijwilliger of je bent heel aardig tegenvrijwilligers” blijft staan. Want het besef dat alleen door hen MHV in haar huidige vorm bestaat en kan blijven bestaan, verdient aanhoudend de aandacht. De vrijwilligers van MHV maken samen de vereniging tot wat zij is. 

Op zaterdag 28 januari van 16.00-19.00 uur viert MHV daarom alweer haar 51e verjaardagsfeestje en proosten we graag samen met onze vrijwilligers, leden, ouders/verzorgers en personeelsleden opeen mooi en sportief jaar 2020! Tot de 28 e ! 

Namens het bestuur van MHV wensen wij jullie een sportief en gezond 2023 toe!
Corette, Friso, Daniel, Menno en Gwen