Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 20 april 2024
Tijd T/U Team Tegen team
08:30 Thuis Meisjes Onder 10-4 HMHC MO10-Londen

MHV rookvrij vanaf 1 augustus 2024

7-3-2024
Nieuwsafbeelding
Beste leden, ouders en/of verzorgers

Vanaf 1 augustus 2024 richt MHV zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Daarnaast bieden we graag iedereen een gezonde sportomgeving. Dit betekent dat we ons sportterrein rookvrij maken.

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit en bieden we iedereen een gezonde sportomgeving. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Wat verandert er?
Vanaf 1 augustus 2024 zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op ons sportterrein, ook rokers! We vragen rokers om buiten het terrein en uit het zicht te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als MHV onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven! En grijp dit moment aan om nu echt te stoppen.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel.  We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

We hopen dat je, net als MHV je sterk maakt voor een gezonde omgeving. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken. Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via Corette Beentjes, Voorzitter MHV.

Sportieve groet,
Bestuur MHV