Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 20 april 2024
Tijd T/U Team Tegen team
08:30 Thuis Meisjes Onder 10-4 HMHC MO10-Londen

JB1 eerste MHV-team in Super B Bondscompetitie

10-10-2017
Nieuwsafbeelding
Iedereen kan het zich vast nog herinneren. Eind mei vorig seizoen, onze JB1 werd de eerste kampioen van MHV in (sub)topklasse. Dat resultaat gaf recht op een plaats in de voorcompetitie voor Super B. En dat was niet voor niets en het ging dan ook niet vanzelf. Maar het resultaat is er naar; JB1 gaat dit seizoen als eerste MHV-team bondscompetitie SUPER B spelen. Hierdoor zal JB1 over de districtsgrenzen trekken en geweldig mooie en sterke teams treffen. Wat een uitdaging gaat dat worden.

Afgelopen 7 weken is er door de jongens van B1 ongelooflijk hard getraind. Iedereen was geweldig gemotiveerd om in voorcompetitie in de Sub-topklasse poule A als winnaar tevoorschijn te komen. Tegen Voordaan en Fletiomare moest er uitgespeeld worden. Het waren 2 zinderende wedstrijden die gewonnen werden met winnende doelpunten vlak voor het eindsignaal. Tegen Naarden werden 2 punten ingeleverd, maar de concurrentie deed die dag hetzelfde tegen Gooische. Als voorbereiding op de laatste wedstrijd werd tussendoor nog geoefend tegen een sterk jeugdteam uit Zuid-Afrika.

Uiteindelijk moest in de laatste wedstrijd afgelopen weekeinde de klus geklaard worden. Shinty werd in een van de mindere wedstrijden toch nog met 3-0 naar huis gestuurd. Daarmee werd de winst in deze voorcompetitie veilig gesteld. Zoals je elders kunt lezen op de site kwam het geweldige bericht van de KNHB dat dit jonge maar o zo sterke team zich met dit top-resultaat rechtstreeks plaatst voor de Bondscompetitie Super B.

Binnen MHV is de afgelopen jaren hard gewerkt om technisch beleid uit te stippelen maar ook om dat concreet op het veld voor diverse lijnteams om te zetten in mooie resultaten. JB1 is zo’n team dat nu al een paar jaar goed presteert en een sterk stijgende lijn vertoont. Ook de inspanning van seniorenteams om hun inzicht, kennis en hockeyvaardigheden over te dragen aan jeugd lijnteams draagt bij aan mooie resultaten. Complimenten dus ook voor de coaches Thijmen en Michiel en mentor Wim.