Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 20 april 2024
Tijd T/U Team Tegen team
08:30 Thuis Meisjes Onder 10-4 HMHC MO10-Londen

Zaalhockey en selectieproces

14-11-2017
Zaalhockey

We gaan weer de zaal in! Voor velen een leuke bezigheid en we hebben nog nooit zoveel aanmeldingen gehad. Top! Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, wordt op woensdag 22 november aanstaande om 19.30 de algemene informatieavond zaalhockey georganiseerd. Een afvaardiging van de teambegeleiding van alle teams is hiervoor van harte uitgenodigd.


Zaalteams

Voor een groot aantal MHV-teams zal er ook in zaal in de veld-samenstelling gespeeld worden. Zo gaan de E8-tallen met hun hele team zaalhockey spelen. Zij trainen en spelen dus in hun veldteam-samenstelling. Datzelfde geldt voor alle breedte-jeugdteams vanaf het 3de team. Ook zij zullen in hun veldteam-samenstelling trainen en spelen in de zaal.


Voor de lijnteams en de 2de teams gaat het iets anders. Zij trainen weliswaar ook met hun veldteam-samenstelling in de zaal, maar de zaalcompetitie zal worden gespeeld in 3 teams: een 1-team, een 2-team en een combinatie 1/2-team. Zo zal er bijvoorbeeld uit de veldteams MB1 en MB2 voor de zaalcompetitie een MB1, een MB12 en een MB2 zaalteam worden gevormd. Hiervoor zal selectie plaatsvinden.


Zaal-selectieproces

Om deze selectie zo transparant en eerlijk mogelijk te doen, zullen de lijnteams en 2de-teams een 2-tal selectietrainingen hebben (zie schema hieronder). Tijdens deze trainingen zullen de trainer(s) en coach(es) van de lijnteams en de 2de-teams gezamenlijk bepalen wie er volgens hen in het 1ste, het 1/2-combinatieteam en het 2de team geplaatst worden. Een afvaardiging van het HTK zal tevens bij de selectietrainingen aanwezig zijn om het proces te begeleiden en waar nodig te ondersteunen. De trainers en coaches doen vervolgens een gezamenlijk selectievoorstel aan het HTK. Het HTK keurt tot slot het selectievoorstel goed of stelt additionele vragen.


Het schema van de selectietrainingen vind je in de bijlage.


Zoals eerder aangegeven, blijven de 1ste en 2de teams in hun veld-samenstelling trainen. Slechts de competitie wordt in de zaalsamenstelling gespeeld.


Iedereen een sportief en succesvol zaalseizoen toegewenst!


Het HTK