Nieuwjaarsboodschap MHV Maarssen 2018

23-1-2018
Allereerst blikken we natuurlijk terug naar 2017; een jaar waarin opnieuw veel is gebeurd. In willekeurige volgorde en zonder de illusie te hebben compleet te zijn:


- Met Rabobank nieuw contract als hoofdsponsor.


- De start van het Hockey Technisch Kader en Hockey Organisatorisch Kader onder de nieuwe Technisch Manager van de club, Stefan de Leeuw – beiden moeten nog verder hun beslag nog krijgen maar start is gemaakt.


- Het EK hockey in Amsterdam met 220 vrijwilligers en leden van MHV Maarssen op onze eigen MHV Maarssen Clubtribune.


- Verfraaiing van de accommodatie: Hekwerken en Speeltuin Kind & Co 


Voor het eerst meegedaan aan de Grote Club Actie; Meer sturing op de voorspelbaarheid van de clubfinanciën; Start intensivering gesprekken met Gemeente Stichtse Vecht; Er is veel  geïnvesteerd in nieuwe keepersmaterialen en natuurlijk hadden we de omruilactie van de MHV shirts onder leiding van Erny Jansen.


Daarnaast is er sprake van een enorme integratie en samenwerking tussen H1, H2, D1 en D2 onder bezielende leiding van de drie nieuwe hoofdcoaches, Willem, Erik en Joost. Als de resultaten van de tweede gedeelte van de eerste seizoenshelft worden vervolgd, kan het nog een mooi hockey seizoen worden!


De jeugd van MHV doet het op hockey sportief gebied geweldig! Met als hoogtepunt JB1 die voor het eerst in de geschiedenis van MHV Super B spelen en dat verre van onverdienstelijk doen.


Maar ook lopen we tegen andere zaken aan. We voeren soms gesprekken die veelzeggend zijn voor een deel van de cultuur die momenteel heerst op MHV; eentje van aanhoudend clientisme; van klagen en niet altijd veel doen. De gevolgen hiervan maken we ons zorgen over.


Dat brengt ons bij de vooruitblik op 2018.


Respect voor coaches, trainers, personeel, bar, commissieleden en vele andere vrijwilligers staat als speerpunt voor 2018 op nummer 1, 2 en op 3.
Het jaar 2018 zal voor ons dan ook als jaar in het teken staan van onze vrijwilligers.


We willen stappen zetten richting een cultuur waarin het familieclub zijn en blijven niet alleen rechten maar ook plichten met zich mee brengt. Een cultuur waarin je je bijdrage kan leveren op basis van je talenten en als je besluit dat niet te doen, je de anderen die dit wel doen, uitsluitend aanmoedigt. Je familie kies je ook niet maar daar ga je ook voor door weer en wind. Zo zou het op MHV ook moeten zijn en gaan!


"Je bent vrijwilliger of je bent heel aardig tegen vrijwilligers”.


Veel van wat er op een vereniging als MHV te doen is, is maakbaar voor bijvoorbeeld ons als bestuur. Maar dit niet. Niet als vanzelfsprekend. Dit vereist continue aandacht, echt draagvlak en hulp, veel hulp van de meerderheid van onze leden die deze uitdaging ook willen aangaan en dit belangrijke element van een échte familieclub helpen zijn.


Er zijn – zoals al gezegd – ook vele zaken wel maakbaar.


- Zoals het verder aanpakken – en sinds deze week, herstel – van de accommodatie:


- 2018 start onstuimig met de voor iedereen zichtbare schade; we hopen deze voor begin 2e seizoenshelft te hebben hersteld.


- De samenwerking is aangegaan met een nieuw schoonmaakbedrijf.


- Tribune zal geplaatst gaan worden – waarbij we nog moeten besluiten te gaan voor een kleinere nu, of mogelijk een aanzienlijk grotere einde seizoen, wanneer die financiën dit toelaten.


- Laatste hekken gaan worden vervangen langs kleine parkeerplaats.


- Clubhuis met name bargedeelte zou er volgend jaar eens heel anders uit kunnen zien…


Gesprekken zullen gevoerd gaan worden met bierbrouwers onder leiding van de barcommissie – vanaf augustus 2018 continueren we het contract met Bavaria of zullen we overgaan op een andere bierbrouwer.


Onder de nieuwe penningmeester en met de start van de samenwerking met een administratiekantoor zal de professionalisering van financiën verder ingevuld kunnen worden.


Communicatie blijft een punt van aandacht. Dat kost veel tijd en energie en valt wel eens tussen wal en schip. We realiseren we ons dat hierdoor niet altijd alles tijdig bij een ieder bekend wordt gemaakt maar we werken aan een manier waarop dit structureel beter zal kunnen gaan en alle betrokkenen minder tijd zal kosten om te realiseren.


Gesprekken zullen gevoerd gaan worden met een steeds bredere afvaardiging van de gemeente om wenselijkheid en haalbaarheid van uitbreiding te onderzoeken.


Op donderdag 25 januari gaat de MHV Business Club officieel van start; onder andere met een bijdrage van Kim Lammers; met inmiddels ruim 20 bedrijven die zich aan de BC hebben verbonden, maken we donderdag in Slangevegt een geweldige start. Een start die overigens voor 100% door Slangevegt wordt gesponsord, waarvoor enorm veel dank.


Met Wellsport worden hernieuwde afspraken gemaakt; de MHV shirts zijn vanaf heden eigendom van MHV maar worden daar verkocht. Laatste details worden uitgewerkt en vanaf dan kan iedereen daar zijn shirts voortaan weer kopen. En de komende weken opent de online Reece/MHV winkel op onze website.


En bovenal; zal MHV natuurlijk het seizoen 2017-2018 in sportieve zin op geweldige wijze voortzetten en als altijd weer een mooie start van het volgend seizoen gaan voorbereiden.


Op een mooi, sportief jaar 2018!


Het bestuur van MHV Maarssen