JUL
Samendementievriendelijk
Datum: maandag 15 juli 2019
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: BSO-ruimte
Memo:
Beste Clubgenoten, familie en vrienden van MHV,

Een dementie vriendelijke sportclub, jazeker!
De ziekte Dementie komt steeds vaker voor omdat we allemaal ouder worden. Ook bij ons op de hockeyclub komt dit voor bij (familie van) sporters en belangstellenden.
Zoals jullie weten besteden wij als MHV aandacht aan maatschappelijke zaken, zo ook nu!

Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk, en dit willen wij als MHV onderschrijven.
Want mensen met dementie zijn de eerste jaren goed in staat om zelf de regie te houden. Het is voor hen daarbij belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij, zoals bijvoorbeeld het aanmoedigen van onze teams op de velden.

We willen als familieclub niet dat zij stoppen met activiteiten omdat ze onzeker worden door de dementie en thuisblijven. Daardoor vereenzamen ze. Dat gun je niemand. We willen dat iedereen kan blijven meedoen in de samenleving, ondanks deze ziekte.
En dat vraagt om begrip en hulp van ons allemaal. Daarbij is het belangrijk dat ook jíj dementie kunt herkennen en weet hoe je mensen met dementie kunt helpen.

Op maandag 15 juli en dinsdag 16 juli van 19:30 - 22:00 (inloop vanaf 19:10) vindt daarom op MHV de workshop ‘GOED omgaan met dementie’ plaats.

In deze interactieve workshop leer je meer over dementie en hoe je mensen met dementie kunt herkennen. Hoe reageer je bijvoorbeeld als iemand steeds dezelfde vragen blijft stellen? Of als iemand vraagt naar zijn overleden vrouw? In deze workshop leer je hoe je goed kunt omgaan en contact kunt maken met mensen met dementie!

Doe mee met de workshop en geef je snel op i.v.m. het beperkte aantal beschikbare plaatsen via [email protected] Geef je eerste en tweede datavoorkeur op. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen.
Kijk voor meer informatie op www.samendementievriendelijk.nl.